Kazein protein Kazein protein

Kazein protein

Ishrana Июль 10, 2018 admin 0

Pored dobro poznatog whey-a, postoji još jedna vrsta proteina, koju nikako ne bi trebalo da zaboravimo. To je KAZEIN PROTEIN. Kazein je vrsta proteina... Kazein protein

Pored dobro poznatog whey-a, postoji još jedna vrsta proteina, koju nikako ne bi trebalo da zaboravimo. To je KAZEIN PROTEIN. Kazein je vrsta proteina koja je pronađena u mleku i jako je sporo razgradljiva belančevina. Ova karakteristika je od velike važnosti i onemogućava mišićima da otpočnu proces katabolizma tj. razgradnje.

Protein kazein ima sposobnost da se u crevima formira u vidu loptice ili gela, koji vrši stalno otpuštanje aminokiselina u krvotok. Ova mogućnost čini protein kazein optimalnim izborom kao dugotrajni antikatabolički protein. Ovaj proces se može odvijati i do 7 sati nakon konzumacije.

Takođe, kazein održava najviši nivo glutamina u mišićima, i pozitivno utiče na jačanje imunog sistem.

Protein kazein je zapravo prirodan oblik kazeina iz mleka. Čini 80% od ukupnih proteina pronađenih u mleku. Proces izdvajanja iz mleka se naziva ultrafiltracija. Proces se obavlja bez upotrebe bilo kakvih hemikalija.

Konzumiranje ovog proteina se preporučuje osobama koje imaju problema sa viškom kilograma i žele da smršaju. osobe koje žele da izgube telesnu težinu, odnosno da smanje procenat masti u telu, jer je u pitanju protein koji vas dugo drži sitim, i veoma je ukusan, a u isto vreme pomaže u očuvanju mišićne mase. i/ili između obroka ukoliko postoji velik razmak između dva obroka.

Postoje tri vrste proteina kazein:

  1. Kalcijum kazein
  2. Micelarni kazein
  3. Mlečni protein izolat

Najmanji kvalitet od ove tri vrste ima kalcijum kazeinat i najčešći je sastojak hrane. Micelarni kazein i protein izolat su skoro identični. Dok je micelarni kazein 100% kazein, izolat proteina mleka ima i tragove sirutke (whey).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *