Sportmagazin

Keto dijeta je poznata kao dijeta sa manjim unosom ugljenih hidrata, zbog kojih telo proizvodi ketone u jetri koji se koriste kao energija. najbolja...

keto dijeta

Keto dijeta je poznata kao dijeta sa manjim unosom ugljenih hidrata, zbog kojih telo proizvodi ketone u jetri koji se koriste kao energija. najbolja Kada konzumiramo mnogo ugljenih hidrata, telo proizvodi veće količine glukoze i insulina. Budući da se onda glukoza koristi kao energija, telo skladišti masti i tako se gojimo.

keto dijeta iskustvaUpravo iz tog razloga, u keto dijeti zabranjeni su ugljeni hidrati. Kako funkcioniše keto dijeta? Eliminacijom ugljenih hudrata limitira se i broj namirnica koje osoba može da jede. Studije su pokazale da ovakav režim ishrane smanjuje osetljivost na insulin, povećava sagorevanje masnih naslaga i sprečava nagomilavanje sala.

Tokom keto dijete preporučuje se da se ishrana bazira na zdravim mastima i umerenoj količini proteina. Iz tog razloga preporučuju se: jaja, meso, sir, avokado, puter, masna riba (losos i tunjevina), semenke (lan, suncokret, budneva), orašasti plodovi, zdrava ulja poput kokosovog i maslinovog, te povrće sa malo ugljenih hidrata, poput paprike, zelenog povrća, luka i paradajza. Razume se da prilikom ovakvog načina ishrane treba izbegavati ugljene hidrate. Tako je zabranjena konzumacija voća- osim male količine bobičastog voća, zaslađene namirnice, skrob, žitarice, mahunarke, alkohol, dijetetski proizvodi i proizvodi sa niskim sadržajem masti.

Šaka badema ili oraha je dozvoljena dnevno kao užina između obroka, a to su ujedno i zdrave masti! ONO ŠTO NE SMETE DA JEDETE NIKAKO, ali za prvih 6 dana samo, nemojte da se obeshrabrite. Nema brašna, znači nikakva peciva, hleb itd!

Slatko tj. šećer nikako, nema kolača torti, bombona, keksića, ČAK NEMA NI VOĆA za početak! POHOVANA HRANA NIKAKO, nema sokova nikakvih! Možete da pijete ČAJ, vodu i kafu bez šećera! Nema pirinča, graška, soje, boranije, sočiva i ništa slično! Nema preteranog soljenja hrane!

Ajde malo da se povratimo! JAKO VAŽNO: Recimo da koristite ovu dijetu od ponedeljka do subote! E sada u NEDELJU ćete jesti SVE relativno, možete hleb, pirinač, neko voće, jedan kolač, sok, dajte sebi tog dana malo oduška, ali samo do 18 h popodne!

Tada sve prestaje i vraćate se na KETO DIJETU opet! Taj dan ste se napunili ugljenim hidratima i imaćete ih u telu za narednih par dana! NAPOMENA: Ova dijeta će verujte nam bez sumnje, ukoliko je koristite ovako, dati nerealne rezultate!

GUBITE ČISTU MAST, za nedelju dana do 7 kg, naravno ovde nije poenta u kilogramima već u obimu koji ćete gubiti toliko brzo, da ćete plakati za starim stvarima! TOTALNO ČIŠĆENJE KOŽE I KOMPLETNA DETOKSIKACIJA TELA, OBNAVLJANJE KOSE I NOKTIJU, IZBACIVANJE SVIH BAKTERIJA I OTKLANJANJE INFEKCIJA, SNIŽAVANJE ŠEĆERA U KRVI, SNIŽEN HOLESTEROL, POVEĆANA ENERGIJA, JAČA KONCENTRACIJA.

Probajte, garantujemo već za nedelju dana ogromnu promenu, a za mesec dana čudo! Verujte nam probali smo! Ovo je savet iz iskustva, a ne marketig reklama! Ovo je ono što vredi i što morate da zapišete kod sebe ili da negde sačuvate ovaj tekst!

Ketogena dijeta je bez sumnje način ishrane koji sve više ulazi u modu. Evo šta, uopšteno uzevši, takav način ishrane podrazumeva. Pre svega, ketogena ishrana (ili ketogena dijeta) podrazumeva da se konzumira veoma malo ugljenih hidrata. Održavanje niskog unosa ugljenih hidrata dovodi organizam u stanje koje se naziva ketoza.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *